بررسی انواع پروتکل های فیلترشکن به همراه آموزش ساخت آن ها

بارگذاری تصویر...
بررسی انواع پروتکل های فیلترشکن به همراه آموزش ساخت آن ها

در این مقاله از تاینی وی پی ان قصد داریم انواع پروتکل های فیلترشکن را مورد بررسی کامل قرار دهیم. سپس بهترین پروتکل برای سرویس هایی مثل بازی و صرافی های ارز دیجیتال را معرفی نماییم. در ادامه با ما همراه باشید.

پروتکل فیلترشکن چیست؟

 

پروتکل فیلترشکن چیست؟

پروتکل های فیلترشکن مجموعه‌ ای از قوانین هستند که برای تعیین نحوه جابجایی داده‌ ها بین یک دستگاه و سرور وی پی ان مورد استفاده قرار می‌گیرد. ارائه‌ دهندگان VPN از این پروتکل‌ها برای ارائه ارتباطات پایدار و امن برای کاربران خود استفاده می‌کنند. هنگام استفاده از فیلترشکن، ترافیک آنلاین شما از طریق تونل‌های رمزنگاری شده به سرورهای VPN منتقل می‌شود که به دستگاه شما یک آدرس IP جدید اختصاص می‌دهند. پروتکل‌ های وی پی ان مجموعه‌ای از قوانین و فرآیندهایی هستند که تعیین می‌کنند که چگونه این تونل شکل می‌گیرد. هر یک از این پروتکل‌ها یک راه حل متفاوت برای مسئله ارتباط امن و خصوصی در اینترنت ارائه می‌دهند.

لازم به ذکر است که هیچ پروتکل VPN کاملاً کامل و بدون نقص نیست. هر یک از آن‌ ها می‌توانند آسیب‌پذیری‌هایی داشته باشند. در هر صورت، استفاده از پروتکل‌ های فیلترشکن باعث افزایش امنیت و حفظ حریم خصوصی شما در دنیای آنلاین می‌شود. اما برای انتخاب پروتکل مناسب، بهتر است بررسی های لازم را انجام دهید.

بررسی انواع vpn

وی‌ پی‌ ان یکی از راه‌ های ارتباطی اینترنتی است که به کاربران این امکان را می‌دهد تا از طریق یک شبکه امن و رمز نگاری شده به اینترنت متصل شوند. در واقع، وی‌ پی‌ ان یک تونل امنیتی بین دستگاه کاربر و اینترنت ایجاد می‌کند و برای حفظ حریم خصوصی و امنیت داده‌ها بسیار مفید است. به طور کلی دو نوع وی‌ پی‌ ان دسترسی از راه دور و سایت به سایت وجود دارد

وی‌ پی‌ ان دسترسی از راه دور، داده‌هایی را که از دستگاه شما ارسال یا دریافت می‌شوند، رمزگذاری می‌ کند. برای کاربران حقیقی، این نوع فیلترشکن استفاده می‌ شود. vpn سایت به سایت برای گسترش شبکه شرکت بین موقعیت‌ های مختلف استفاده می‌شود. این نوع وی‌ پی‌ ان به دو دسته سایت‌ های داخلی (برای ترکیب چند LAN به یک شبکه خصوصی) و سایت‌های بیرونی تقسیم می‌ شود.

استفاده از وی‌ پی‌ ان سایت به سایت در شرکت‌ها بسیار رایج است و به کمک آن‌ ها امکان پیوند دو شبکه لوکال با هم فراهم می‌شود که در نتیجه شرکت به داده‌ ها و منابع موجود در شبکه‌های مختلف دسترسی دارد. در ضمن، این امکان را به شرکت‌ ها می‌دهد تا شبکه خود را با شرکای خود به اشتراک بگذارند و از این طریق دسترسی به منابع مشترک را فراهم کنند. هر کدام از این وی پی ان ها از پروتکل های فیلترشکن خاصی استفاده می کنند. استفاده از وی‌پی‌ان برای حفظ حریم خصوصی و امنیت داده‌ها، برای شرکت‌ها و کاربران حقیقی یکی از اصلی‌ ترین و موثرترین راهکارهای امنیتی است که در دنیای امروز استفاده می‌شود. بهترین روش برای انتخاب نوع وی‌ پی‌ ان، بستگی به نیازهای شما دارد.

معرفی انواع پروتکل های فیلترشکن

حال در این بخش نوبت به معرفی انواع پروتکل های vpn می رسد. در ادامه 6 پروتکل فیلترشکن مورد بررسی قرار گرفته است.

پروتکل OpenVPN

پروتکل OpenVPN یک پروتکل شبکه مبتنی بر TCP یا UDP است که برای ایجاد ارتباطات امن بین دو دستگاه در شبکه اینترنت استفاده می شود. OpenVPN به عنوان یک پروتکل فیلترشکن، از جمله پراستفاده ترین پروتکل ها است که باعث افزایش امنیت و حفاظت از اطلاعات در حین انتقال می شود. در ادامه به بررسی مزایا و معایب OpenVPN به عنوان یکی از پروتکل های فیلترشکن پرداخته خواهد شد.

مزایای این پروتکل عبارت هستند از:

  • امنیت بالا: OpenVPN از تکنولوژی SSL/TLS برای رمزنگاری ارتباطات استفاده می کند که باعث افزایش امنیت و حفاظت از اطلاعات در حین انتقال می شود. این پروتکل به دلیل استفاده از رمزنگاری قوی از جمله پروتکل های فیلترشکن پر استفاده در برخی کشورها و شبکه هاست.
  • پشتیبانی از پروتکل های مختلف رمزنگاری : قابلیت پشتیبانی از پروتکل های مختلف رمزنگاری، از جمله AES و Blowfish را داراست. همچنین این پروتکل به خوبی با تمامی سیستم عامل ها سازگار است.
  • قابلیت پیکربندی آسان: به دلیل داشتن رابط کاربری ساده و قابل فهم، برای کاربرانی که با تکنولوژی های شبکه آشنایی کمی دارند نیز قابل استفاده است.
  • قابلیت تنظیمات گسترده: دارای تنظیمات گسترده ای است که به کاربران امکان می دهد به راحتی تنظیمات امنیتی را به دلخواه خود تغییر دهند.
  • امکان کار با پورت های مختلف: به راحتی قابل پیکربندی است و این به کاربران اجازه می دهد تا از پورت های مختلف برای اتصال استفاده کنند.

 

معایب پروتکل OpenVPN شامل موارد زیر می باشد:

  • نیاز به نصب نرم افزار: برای استفاده از اوپن وی پی ان، باید نرم افزار آن را روی سیستم خود نصب کنید. این مورد ممکن است برای برخی کاربرانی که به دنبال یک راه حل ساده برای فیلترشکن هستند مناسب نباشد.
  • نیاز به تنظیمات پیشرفته: برای استفاده از فیلترشکن، OpenVPN باید به درستی پیکربندی شود و این ممکن است برای برخی کاربرانی که با تکنولوژی های شبکه آشنایی کمی دارند مشکل باشد.
  • نیاز به سرور: برای استفاده از OpenVPN، باید دسترسی به یک سرور داشته باشید. این مورد ممکن است برای برخی کاربرانی که به دنبال یک راه حل ساده برای فیلترشکن هستند مناسب نباشد.

پروتکل وایرگارد

وایرگارد یک پروتکل فیلترشکن دیگر است که به تازگی معرفی شده و بسیاری از افراد به دلیل سرعت و امنیت بالای آن، از آن استفاده می کنند. این پروتکل از تکنولوژی های جدید استفاده می کند و به دلیل متن باز بودن، طراحی ساده و کد کم، سرعت بسیار بالایی دارد. یکی از ویژگی های برجسته وایرگارد پویایی آن است. این پروتکل برای برقراری ارتباط با سرور، از یک کلید عمومی استفاده می کند که در هنگام برقراری ارتباط بین دو دستگاه، به صورت داینامیک تولید می شود. این ویژگی به دلیل جلوگیری از حملات بسیار مهم است. دیگر ویژگی های برجسته وایرگارد شامل حفاظت از حریم خصوصی کاربران، عدم نیاز به اجرای برنامه های خاص برای استفاده از آن و پشتیبانی از پروتکل های امنیتی از جمله ChaCha20، Curve25519، BLAKE2s و SipHash24 است.

وایرگارد یک پروتکل تونلینگ امن است. در واقع، به دلیل استفاده از رمزنگاری مدرن و مورد بررسی، وایرگارد یکی از ایمن‌ ترین پروتکل‌ های وی پی ان موجود است. با استفاده از وایرگارد، حملات خارجی نمی‌توانند با کمک هیچ یک از دو دستگاه سرور و یا دستگاه شما، اطلاعاتی درباره مرورتان را کسب کنند و شما را به خطر نیز نمی‌اندازد. با توجه به این امکانات، استفاده از وایرگارد برای امنیت بیشتر در اینترنت پیشنهاد می‌شود. فیلترشکن نورد vpn از بهترین وی پی ان هایی است که از پروتکل وایرگارد استفاده می کند. از آنجایی که وایرگارد یک پروتکل جدید است، اما به دلیل ویژگی های بسیار مهم آن، در حال حاضر در بسیاری از برنامه های VPN استفاده می شود. با این حال، برای استفاده از این پروتکل، باید از نسخه های جدید کرنل لینوکس استفاده کنید.

 

پروتکل IKEv2

پروتکل IKEv2 یا Internet Key Exchange version 2 یک پروتکل است که برای برقراری یک ارتباط امن بین دو دستگاه در شبکه استفاده می‌شود. این پروتکل به همراه پروتکل IPSec کار می‌کند که به عنوان یک مجموعه تأیید هویت عمل می‌کند و به همین دلیل با بیشتر ارائه دهندگان VPN به عنوان IKEv2/IPSec شناخته می‌ شود. این پروتکل توسط شرکت‌ های مایکروسافت و سیسکو توسعه داده شده است و به عنوان یکی از پایدارترین، امن‌ترین و راحت‌ترین پروتکل‌ها نام برده می شود. در مقابل پروتکل‌های دیگر، پروتکل IKEv2 با دارا بودن ویژگی‌هایی همچون پایداری، امنیت و راحتی در نصب و راه‌اندازی بیشترین تمایل کاربران را به سوی خود جلب کرده است. به‌ طوری‌ که از آن برای برقراری ارتباط امن بین دو دستگاه در شبکه و تأمین خدمات VPN استفاده می‌شود. علاوه بر این، پروتکل IKEv2 به دلیل سرعت بالای خود، به‌ عنوان یکی از بهترین پروتکل‌های فیلترشکن در تأمین ارتباطات امن به‌شمار می‌آید. لذا اگر شما به دنبال یک پروتکل امن، پایدار و سریع برای تأمین خدمات وی پی ان هستید، پروتکل IKEv2 یکی از بهترین گزینه‌ هاست.

این پروتکل یک تونل ارتباطی ایجاد می کند که ارتباط بین کاربر و سرور را ایمن می کند. نقش آن در تأیید هویت هر دو طرف است و این کار را با استفاده از ویژگی مذکور انجام می دهد. به زبان ساده، SA یک روش برقراری پارامترهای امنیتی بین دو موجود در شبکه است و این کار را با ایجاد یک کلید رمزگذاری همسان برای آنها انجام می دهد. اطلاعات انتقالی بین کلاینت و سرور با استفاده از این کلیدها رمزگشایی و رمزگذاری می شوند. یکی از دلایل اصلی سرعت بالای این پروتکل VPN، ادغام بین IKEv2 و IPSec است. اجرای IKEv2 در فضای کاربر است، در حالی که IPSec عملیات هسته ای است، به این معنی که در سطح هسته عمل می کند و با دسترسی مستقیم به CPU، حافظه و دستگاه های سخت افزاری، پردازش داده ها را سریع تر می کند. در حالی که IKEv2 بسته های داده را ارسال کرده و ارتباط امنیتی با سرور را برقرار می کند، IPSec از آن برای رمزگذاری ترافیک استفاده می کند. با تعامل این دو پروتکل، بسته های داده ارسال و امنیت ارتباط با سرور برقرار می شود.

 

پروتکل PPTP

پروتکل PPTP از اولین پروتکل‌ های فیلترشکن است که بعد از آن پروتکل‌های دیگری نیز به وجود آمده‌اند. در این پروتکل، سرویس دهنده PPTP یک تونل (اتصال) به سمت سرور PPTP ایجاد می‌کند. این تونل PPTP بستری برای ارسال داده‌ ها به نقطه دیگر در شبکه فراهم می‌کند. در این حالت به سرور VPN سپس آن را به سرور هدف منتقل می‌کند. داده‌هایی که سرور فیلترشکن از صفحه وب دریافت می‌کند، به کاربر ارسال می‌شود.

در مورد پروتکل‌های VPN، تمام داده‌ هایی که به وسیله آن به سرور‌ها فرستاده می‌شوند، رمزنگاری شده که باعث جلوگیری از جاسوسی از سوی ISP و سایر می‌شود. همان طور که بیان شد، این کل فرآیند بدون کپسوله سازی امکان‌پذیر نخواهد بود. این فرآیند تمام داده‌های شبکه شما را به یک بسته IP تبدیل می‌کند که باعث می‌شود سرور‌های وی پی ان به عنوان پراکسی برای شما عمل کنند. همانطور که بیان شد، PPTP برای عملکرد خود به مدل کلاینت- سرور نیاز دارد. تونل رمزگذاری شده بین کلاینت و سرور VPN PPTP از طریق پورت TCP 1723 صورت می‌گیرد. در نتیجه، با استفاده از PPTP، کاربران می‌توانند به طور امن به اینترنت متصل شوند و از امکانات فیلترشکن برای جلوگیری از جاسوسی و دسترسی به محتوای محدود شده استفاده کنند.

با این که پروتکل PPTP بسیار قدیمی و در بسیاری از جنبه‌ها شکست خورده است، اما چندین ویژگی قابل توجه دارد. اولین ویژگی سرعت آن است. استفاده از سرویس VPN PPTP به شما اجازه می‌دهد که از توانایی کامل اتصال اصلی خود استفاده کنید و نسبت به پروتکل‌های دیگر عملکرد بهتری داشته باشید. در مواردی که امنیت یک مسئله اساسی نیست، می‌توانید از آن استفاده کنید و از عملکرد برتر آن بهره‌مند شوید.

به علاوه، PPTP بسیار آسان برای راه‌اندازی است و نیازی به پیکربندی پیچیده نیست؛ شما فقط باید اعتبارهای خود را وارد کرده و روی دکمه اتصال کلیک کنید. PPTP بدون مشکل بر روی تمامی پلتفرم‌ها و سیستم‌عامل‌ها قابل استفاده است. هر دستگاه یا سیستم‌عاملی که استفاده می‌کنید، می‌توانید از این پروتکل برای اتصال به سرور VPN استفاده کنید. اگرچه PPTP دارای بسیاری از مشکلات امنیتی است، اما در صورت استفاده در شرایط مناسب، می‌تواند به عنوان یک گزینه سریع و ساده برای اتصال به اینترنت با عملکرد خوب مورد استفاده قرار گیرد.

پروتکل SSTP

پروتکل تونلینگ امن سوکت یا SSTP، یک پروتکل ایجاد و توسعه داده شده توسط شرکت مایکروسافت است. این شرکت تکنولوژی‌ را که در کنار سیستم عامل ویستا خود راه‌اندازی شد، به عنوان جایگزینی برای پروتکل PPTP ایجاد کرد. با این‌که رمزگذاری PPTP قدرتمند است، اما هنوز هک‌پذیر و توسط سرویس‌ های محتوایی قابل شناسایی است. به عنوان مثال، اگر ارائه دهنده VPN از پروتکل PPTP استفاده کند، سرویس‌هایی مانند نتفلیکس می‌توانند به راحتی شما را از دسترسی به محتوایی که خارج از منطقه شما قرار دارد، محروم کنند.

از زمان جایگزینی PPTP در محصولات مایکروسافت، پروتکل فیلترشکن SSTP در تمام نسخه‌های سیستم عامل ویندوز، از جمله ویندوز 11 اخیراً منتشر شده، حضور دارد. این تکنولوژی بر اساس گواهی SSL/TLS، داده‌های رمزنگاری شده و کلیدهای امن استفاده می‌کند. این پروتکل از همان پورت (پورت ۴۴۳) SSL/TLS استفاده می‌کند و می‌تواند محدودیت‌های فایروال را مانند مشکلات پورت فورواردینگ، برطرف کند. در نتیجه، استفاده از این پروتکل می‌تواند یک گزینه مناسب برای افرادی باشد که به دنبال یک راه حل ایمن و قابل اطمینان هستند و به دنبال دسترسی به محتوایی هستند که در مناطق دیگر قابل دسترسی نیست.

همانطور که اشاره شد، پورت SSTP 443 با HTTPS سازگار است. به این معنا که هر دو پروتکل از سطح امنیتی و رمزگذاری یکسانی برخوردارند و برای تضمین این امر، شبکه از گواهی‌ نامه‌ هایی استفاده می‌کند که درخواست‌های رمز گذاری را بین دو نقطه پایانی ارسال می‌کند. امنیت بالای این پروتکل به دلیل پروتکل SSL آن است. به خصوص نسخه جدید 3.0 آن که با استفاده از رمزگذاری AES-256 با امنیتی بالایی ارائه می‌شود. کارشناسان رمزنگاری AES-256 را با ارزش بسیار بالا قرار داده‌اند؛ با وجود برخی مشکلات سرعتی، این مسئله به طور قابل توجهی عملکرد پروتکل را کاهش نمی‌دهد.

برای استفاده از پروتکل SSTP در شبکه‌ خصوصی مجازی (VPN)، ابتدا باید مطمئن شوید که این پروتکل توسط ارائه‌ دهنده‌ فیلترشکن شما فعال شده است، زیرا این پروتکل به طور پیش‌فرض فعال نیست. در صورتی که فیلترشکن بیشتر از انتخاب مکان اتصال پشتیبانی می‌کند، احتمالاً گزینه‌ی انتخاب نوع رمزگذاری را در آن خواهید یافت. کافیست پروتکل را از این لیست انتخاب کرده و انتخاب خود را تأیید کنید تا بتوانید از آن استفاده کنید.

در صورتی که چنین گزینه‌ای وجود ندارد یا می‌خواهید از نرم‌افزار کلاینت SSTP موجود در نصب ویندوز خود استفاده کنید، باید کمی تنظیمات را تغییر دهید. در ابتدا، منوی تنظیمات ویندوز را با کلیک بر روی منوی شروع یا فشردن کلید “Windows + I” روی صفحه‌ کلید باز کنید. سپس، گزینه‌ی شبکه و اینترنت را انتخاب و بعد از آن از نوار کناری گزینه‌ی VPN را انتخاب کنید. در نهایت، بر روی دکمه‌ افزودن اتصال VPN کلیک کرده تا اتصال خود را ایجاد کنید. با انجام این مراحل، می‌توانید از پروتکل SSTP در اتصال خود به فیلنرشکن استفاده کنید.

 

 

پروتکل L2TP

پروتکل L2TP یکی دیگر از پروتکل های فیلترشکن می باشد بر اساس پروتکل Point-to-Point Tunneling Protocol (PPTP) شرکت مایکروسافت ساخته شده است و توسط ارائه دهندگان خدمات اینترنت (ISP) برای ارتباطات VPN به کار می‌ رود. L2TP به عنوان یک سری فرایندهای ارتباطی دیجیتالی، فقط برای ارائه قابلیت تونلینگ استفاده می‌شود. این پروتکل اطلاعات کاربر را از طریق حمل و نقل خصوصی جمع‌آوری می‌کند و آن را از طریق شبکه‌های عمومی ارسال می‌کند. با ترکیب با پروتکل IPSec، یک پروتکل محافظتی لایه سوم، L2TP برای ارائه محرمانگی و رمزگذاری برای ارتباطات وی پی ان استفاده می‌شود. L2TP توسط شرکت‌های مایکروسافت و سیسکو با هدف استفاده به عنوان جایگزین برای PPTP توسعه داده شده است. این پروتکل در سال 1999 با نام RFC 2661 منتشر شد. فناوری پشتیبانی از این پروتکل بر اساس دو پروتکل تونلینگ قدیمی‌تر برای برقراری ارتباط نقطه به نقطه استوار است. یکی از فیلترشکن هایی که از این پروتکل استفاده می کند، اکسپرس vpn است.

L2TP یک پروتکل تونلینگ است که به شما امکان ایجاد یک تونل برای ترافیک L2 را از طریق یک شبکه IP یا شبکه L3 می‌دهد. لایه L2، لایه Data Link است. همه چیز با برقراری ارتباط L2TP بین دو نقطه پایانی پروتکل (LAC) و (LNS) آغاز می‌شود. پس از اتصال این دو و ایجاد تونل L2TP، یک لایه PPP بر روی اینترنت فعال و ارسال می‌ شود. پس از این، اتصال PPP توسط کاربر نهایی با ISP برقرار می‌شود.

با توجه به توضیحات فوق می‌توان نتیجه گرفت که پروتکل L2TP برای تونلینگ ترافیک L2 از طریق یک شبکه IP یا شبکه L3 استفاده می‌شود. این پروتکل با برقراری ارتباط بین دو نقطه پایانی LAC و LNS یک تونل L2TP ایجاد می‌کند و سپس از PPP برای برقراری ارتباط با ISP استفاده می‌کند. این پروتکل برای توصیه بهینه ترین مسیر برای ترافیک و افزایش سرعت و امنیت در شبکه های کامپیوتری استفاده می‌ شود.

 

بهترین پروتکل های فیلترشکن برای بازی کدامند؟

بهترین پروتکل فیلترشکن برای بازی به نیازها و شرایط شما بستگی دارد. در مورد انتخاب بهترین پروتکل vpn برای گیم، بهترین روش این است که مقایسه و تست کنید تا از انواع پروتکل های مختلف و با توجه به نیازهای خودتان، بهترین پروتکل را انتخاب کنید. در این راستا، بهتر است از ارائه دهندگان VPN مختلف تست کرده و سرعت و امنیت ارتباط را با هر یک از پروتکل های مختلف تست کنید. همچنین، توجه به محل سرورهای فیلترشکن نیز بسیار مهم است، چرا که فاصله بین سرور و دستگاه شما نیز می تواند تأثیر بسیاری در سرعت ارتباط و تأخیر بازی داشته باشد. به طور کلی، استفاده از یک وی پی ان با پروتکل مناسب می تواند به افزایش امنیت و کاهش تأخیر بازی کمک کند.

بهترین پروتکل های فیلترشکن برای بایننس

به دلیل تغییرات ممکن در پروتکل‌های VPN و نیز بسته به محدودیت‌ های جغرافیایی و قوانین محلی، برای انتخاب بهترین پروتکل vpn برای بایننس، بهتر است از پشتیبانی بایننس یا منابع دیگری که با محدودیت‌های مربوط به منطقه شما آشنا هستند، استفاده کنید. اما به طور کلی، پروتکل‌ های OpenVPN و IPSec برای استفاده در وی پی ان به دلیل قابلیت اطمینان بالا، امنیت و سرعت مناسب، پر استفاده هستند. OpenVPN به طور خاص به عنوان یکی از پروتکل‌های محبوب فیلترشکن شناخته شده است. اما می‌توانید با توجه به نیازهای خود و نیز پشتیبانی بایننس، پروتکل های فیلترشکن دیگری را نیز بررسی کنید. مهم ترین نکته در انتخاب پروتکل فیلترشکن برای بایننس (و هر صرافی دیگری)، انتخاب یک پروتکل امن و قابل اطمینان است که به شما انتقال اطلاعات ایمن و پایدار را فراهم می‌ کند.

 

 



تعداد 0 دیدگاه برای این مطلب ثبت شده است.


دیدگاه شما در رابطه با این مطلب